06 23 03 24 56

Leidinggeven aan stress

Leidinggeven bij terugkeer na ziekte. Bij een gebroken been of griep kun je inschatten hoelang het herstel duurt. Na herstel begint de medewerker gewoon met ‘tijdscontingent opbouwen’.

Bij leidinggeven aan stress spelen er andere zaken. Zaken waar je moeilijker grip op krijgt. Waar doe je goed aan? Je wilt niet pushen. Je bent aan de ene kant te voorzichtig en aan de andere kant te verzorgend misschien. Of ben je meer van de no nonsens ‘niet zeuren’ mentaliteit? Wat laat je de medewerker doen bij hervatting? Wat niet? Net als je denkt dat het beter gaat, meldt je medewerker zich weer ziek: terugval! Je wordt er zelf gestresst van….. Begeleiden met een gebruiksaanwijzing van stress in de hand, zou dat niet handig zijn. Laat ik die nou hebben!

Leren over stress

De training ‘Leidinggeven aan Stress’ geeft handvatten voor het begeleiden van medewerkers met stressklachten of burn-out herstel. Focus bij werkstress ligt op de balans tussen belasting en belastbaarheid. Focus bij re-integratie van een burn-outer is het energieniveau en hoe dit te versterken. Iedere burn-out is een uniek verhaal maar in de basis hebben we allemaal hetzelfde stress-systeem. Hier valt van te leren.

De training kent drie delen

  1. Kennis: wat is stress? wat zijn de signalen? waar zitten de verschillen?
  2. Praktijk: aan de hand van casuïstiek inzicht in praktisch handelen
  3. Preventie en Re-integratie: tips & tools om in te zetten

Tijd: 1 dag training en na drie weken 1 dagdeel voor specifieke casuïstiek bespreking.

Doelgroep: Leidinggevenden, HR-werkers en Casemangers.

Onderdelen in deze training

Waar, wanneer

De training wordt in company gegeven aan groepen tot 20 deelnemers. Neem contact met me op voor meer informatie.

Comments are closed.

Herstel wachtwoord
Geef je e-mail adres. Een nieuw wachtwoord wordt verzonden.