06 23 03 24 56

Training HR Balans

Je bent HR professional: een creatieve 1000-poot die sterk is in schakelen, anticiperen en aanpakken. Met de krapte in de arbeidsmarkt zijn de thema’s ‘binden en boeien’ weer stevig actueel. Hoe hou je de mensen energiek en daadkrachtig? Hoe hou je het hart van je organisatie warm kloppend? Hoe ondersteun je het management zodanig dat preventie hoog op het prioriteitenlijstje komt? Weer een training inkopen, een dag alle koppen bij elkaar en daarna doorgaan waar we gebleven waren?

Bedrijven in Nederland zijn twijfelend begonnen met aandacht voor ‘welzijn’, het is nog wat wennen. Cijfers onderschrijven dat het welzijn van de medewerkers de organisatie zeker ten goede komt. Tegelijkertijd rijzen de cijfers voor verzuim vanwege stress en burn-out de pan uit.  Het is geen geitewollen sokken verhaal meer, dat welzijn. Het betekent leiderschapsstijlen aanpassen. Het betekent voor HR een aanvullend specialisme: duurzame inzetbaarheid trainen in je organisatie.

Met dit programma, van kop tot staart 100 dagen, voeg je deze extra expertise toe aan je professie.

Jij als HR professional ontvangt eerst zelf een training van 100 dagen. Omdat de HR professional zelf ook een medewerker is begint de training met het versterken van de deelnemer zelf. We starten met een KOP op 19 februari 2020: een driedaagse in een hotel in het midden van het land. Daarna is er wekelijks een activiteit: coach sessies, interactieve webinars met de groep, werkenergieanalyse, duurzame inzetbaarheid test. Door wekelijks in gesprek te zijn hoeft er weinig studietijd te worden geïnvesteerd en houden we het momentum gaande binnen de toch al zo overvolle agenda’s. Een heel jaar lang heb je toegang tot ‘de routeplanner’, een digitaal platform waar lees-, luister-, kijk- en oefen materiaal is te vinden. Afhankelijk van de groepsvragen groeit dit platform gaandeweg. We eindigen met een STAART op 28 mei 2020, de laatste groepsbijeenkomst waarin we ons focussen op het uitrollen van het geleerde binnen de eigen organisatie.

Thema’s die aan bod komen zijn: vitaliteit, werkdruk, werkenergie, duurzame inzetbaarheid, psychosociale arbeidsbelasting, stress, coping mechanismen, verschil burn-out en bore-out, bevlogenheid, activerende gesprekken voeren, balans werk prive, werkplezier, vitaal leiderschap.

Met je kennis en vaardigheden uit de 100 daagse ga je de organisatie in om het geleerde over te brengen. Je begint bij het managment en daarna rol je het programma verder de organisatie in. Je ontvangt twee draaiboeken: eentje voor het management en eentje voor medewerkers. Uiteraard worden de materialen zo aangeleverd dat je het met de eigen huisstijl kunt aanpassen. De programma’s bevatten naast workshops (met powerpoints en hand-outs) ook kortingsvouchers voor relevante testen die door WerkWegen worden gehost. Uiteraard kan ik vanuit mijn ervaring met je sparren over hoe je in jouw bijzondere situatie het programma het best kunt uitrollen in je organisatie.

De inhoud van het training materiaal dat je krijgt:  2 draaiboeken (1 voor management, 1 voor medewerkers) met ieder aparte powerpoint presentaties met bijbehorende hand-outs en oefeningen, ebook over het voeren van bijzondere gesprekken, ondersteunend materiaal voor re-integratie na stressverzuim, en meer.

Comments are closed.

Herstel wachtwoord
Geef je e-mail adres. Een nieuw wachtwoord wordt verzonden.