06 23 03 24 56

TRAINING

De trainingen van WerkWegen gaan over het sterk overeind blijven in alle drukte van de werkdag. Dat begint met het geven van ‘stress-les’. Pas als mensen weten hoe iets werkt, gaan ze op een effectieve wijze aan de knoppen draaien van hun eigen gedrag.

Bij in company trainingen wordt het programma in overleg samengesteld. Waar is de organisatie mee bezig? Waar ligt de behoefte? Hoe zit het in dit specifieke werkveld? Wat is er al gedaan, waar moet ik op aansluiten? Maatwerk dus.

Geen ellenlange powerpoints. Deelnemers krijgen een werkboekje waarin ze hun lessen in eigen woorden noteren.

ERVARINGEN

Training

“Leidinggeven aan Stress”

Ik heb aan jouw lippen gehangen vandaag. Je persoonlijke ervaring gecombineerd met de theorie maakte het voor mij heel beeldend en herkenbaar.
Wat het meest aansprak was de “technische/logische” benadering. Niks zweverigs, maar to the point. Burnout betekent gewoon ziek zijn.
De hand-outs zijn erg bruikbaar en kunnen mij helpen bij de gesprekken. Het feit dat ik nu meer “technische” achtergrond heb, helpt bij het begrip. Het beeldmateriaal is prima, maar zou het toch nog aanvullen met wat korte teksten.
TIP: blijf vooral je Jip en Janneke taal (zijn je eigen woorden) gebruiken. Dat is zeer verhelderend en maakt de materie minder zwaar.
Of ik nog iets kwijt wil? JA! Ik heb een leerzame prettige dag gehad en zal mijn collega’s adviseren zich in deze materie te verdiepen.
Dank je wel!  Een dikke 8
Annemarie

Training

“Samen stress de baas”

Het is een onderwerp waar ik steeds meer mee te maken krijg en waar ik veel te weinig van wist. De praktijkvoorbeelden van zowel de docent als mijn medecursisten spraken me het meest aan. Daar was al veel deskundigheid door ervaring.
Voor de praktijk? Signalering. Tijdige herkenning van de signalen van burnout waardoor ik met medewerkers hier over in gesprek kan gaan en tijdig kan doorverwijzen naar Arbo-arts.
Trainingsmateriaal Prima! Heel handige lijstjes en voorbeelden. Goed dat er niet veel tekst staat en dat de cursist daar zelf zijn/haar aantekeningen bij kan maken.
Fijn dat ik deze dag heb meegemaakt!!
Caspar

Theater

“Fenix, de levensloop van een burn-out”

Froukje zet vanavond een voorstelling neer met als rode draad de cyclus rondom een burn-out. Hoe kom je daar in (dat zie je namelijk zelf vaak niet aankomen) en hoe kun je daar weer uitkomen? Dit doet ze op komische wijze, opgehangen aan personage Steef Spaander. Samen met eigen ervaringen, wat zelfspot, hulp van enkele groten der aarde, een smeuig verhaal, spreuken en gezegden en een gezonde dosis humor komt ze met een volwaardige voorstelling op de proppen die zo door het theater in kan. En ook nog eens avondvullend! Een mooie inkijk in een maatschappelijk gebeuren, wat in ieders omgeving terug te vinden is. Een voorstelling waardoor begrip ontstaat en inzicht. Wat belangrijk is in het leven en hoe je dat niet kwijt raakt. Hoe je je leven opnieuw een richting kunt geven als je van je pad bent afgeraakt.
Binnenkort ook bij u in het theater? 
Ik zeg JA!
Martijn

Comments are closed.

Herstel wachtwoord
Geef je e-mail adres. Een nieuw wachtwoord wordt verzonden.