06 23 03 24 56

TRAINING

Train de Trainer:  HR-balans

Je bent HR professional: een creatieve 1000-poot die sterk is in schakelen, anticiperen en aanpakken. Met de krapte in de arbeidsmarkt zijn de thema’s ‘binden en boeien’ weer stevig actueel. Hoe hou je de mensen energiek en daadkrachtig? Hoe hou je het hart van je organisatie warm kloppend? Hoe ondersteun je het management zodanig dat preventie hoog op het prioriteitenlijstje komt? Weer een training inkopen, een dag alle koppen bij elkaar en daarna doorgaan waar we gebleven waren?

Bedrijven in Nederland zijn twijfelend begonnen met aandacht voor ‘welzijn’, het is nog wat wennen. Cijfers onderschrijven dat het welzijn van de medewerkers de organisatie zeker ten goede komt. Tegelijkertijd rijzen de cijfers voor verzuim vanwege stress en burn-out de pan uit.  Het is geen geitewollen sokken verhaal meer, dat welzijn. Het betekent leiderschapsstijlen aanpassen. Het betekent voor HR een aanvullend specialisme: duurzame inzetbaarheid trainen in je organisatie.

Met dit programma, van kop tot staart 100 dagen, voeg je deze extra expertise toe aan je professie.

Jij als HR professional ontvangt eerst zelf een training van 100 dagen. Omdat de HR professional zelf ook een medewerker is begint de training met het versterken van de deelnemer zelf. We starten met een KOP op 19 februari 2020: een driedaagse in een hotel in het midden van het land. Daarna is er wekelijks een activiteit: coach sessies, interactieve webinars met de groep, werkenergieanalyse, duurzame inzetbaarheid test. Door wekelijks in gesprek te zijn hoeft er weinig studietijd te worden geïnvesteerd en houden we het momentum gaande binnen de toch al zo overvolle agenda’s. Een heel jaar lang heb je toegang tot ‘de routeplanner’, een digitaal platform waar lees-, luister-, kijk- en oefen materiaal is te vinden. Afhankelijk van de groepsvragen groeit dit platform gaandeweg. We eindigen met een STAART op 28 mei 2020, de laatste groepsbijeenkomst waarin we ons focussen op het uitrollen van het geleerde binnen de eigen organisatie.

Thema’s die aan bod komen zijn: vitaliteit, werkdruk, werkenergie, duurzame inzetbaarheid, psychosociale arbeidsbelasting, stress, coping mechanismen, verschil burn-out en bore-out, bevlogenheid, activerende gesprekken voeren, balans werk prive, werkplezier, vitaal leiderschap.

Met je kennis en vaardigheden uit de 100 daagse ga je de organisatie in om het geleerde over te brengen. Je begint bij het managment en daarna rol je het programma verder de organisatie in. Je ontvangt twee draaiboeken: eentje voor het management en eentje voor medewerkers. Uiteraard worden de materialen zo aangeleverd dat je het met de eigen huisstijl kunt aanpassen. De programma’s bevatten naast workshops (met powerpoints en hand-outs) ook kortingsvouchers voor relevante testen die door WerkWegen worden gehost. Uiteraard kan ik vanuit mijn ervaring met je sparren over hoe je in jouw bijzondere situatie het programma het best kunt uitrollen in je organisatie.

De inhoud van het training materiaal dat je krijgt:  2 draaiboeken (1 voor management, 1 voor medewerkers) met ieder aparte powerpoint presentaties met bijbehorende hand-outs en oefeningen, ebook over het voeren van bijzondere gesprekken, ondersteunend materiaal voor re-integratie na stressverzuim, en meer.

ERVARINGEN

Training

“Leidinggeven aan Stress”

Ik heb aan jouw lippen gehangen vandaag. Je persoonlijke ervaring gecombineerd met de theorie maakte het voor mij heel beeldend en herkenbaar.
Wat het meest aansprak was de “technische/logische” benadering. Niks zweverigs, maar to the point. Burnout betekent gewoon ziek zijn.
De hand-outs zijn erg bruikbaar en kunnen mij helpen bij de gesprekken. Het feit dat ik nu meer “technische” achtergrond heb, helpt bij het begrip. Het beeldmateriaal is prima, maar zou het toch nog aanvullen met wat korte teksten.
TIP: blijf vooral je Jip en Janneke taal (zijn je eigen woorden) gebruiken. Dat is zeer verhelderend en maakt de materie minder zwaar.
Of ik nog iets kwijt wil? JA! Ik heb een leerzame prettige dag gehad en zal mijn collega’s adviseren zich in deze materie te verdiepen.
Dank je wel!  Een dikke 8
Annemarie

Training

“Samen stress de baas”

Het is een onderwerp waar ik steeds meer mee te maken krijg en waar ik veel te weinig van wist. De praktijkvoorbeelden van zowel de docent als mijn medecursisten spraken me het meest aan. Daar was al veel deskundigheid door ervaring.
Voor de praktijk? Signalering. Tijdige herkenning van de signalen van burnout waardoor ik met medewerkers hier over in gesprek kan gaan en tijdig kan doorverwijzen naar Arbo-arts.
Trainingsmateriaal Prima! Heel handige lijstjes en voorbeelden. Goed dat er niet veel tekst staat en dat de cursist daar zelf zijn/haar aantekeningen bij kan maken.
Fijn dat ik deze dag heb meegemaakt!!
Caspar

Theater

“Fenix, de levensloop van een burn-out”

Froukje zet vanavond een voorstelling neer met als rode draad de cyclus rondom een burn-out. Hoe kom je daar in (dat zie je namelijk zelf vaak niet aankomen) en hoe kun je daar weer uitkomen? Dit doet ze op komische wijze, opgehangen aan personage Steef Spaander. Samen met eigen ervaringen, wat zelfspot, hulp van enkele groten der aarde, een smeuig verhaal, spreuken en gezegden en een gezonde dosis humor komt ze met een volwaardige voorstelling op de proppen die zo door het theater in kan. En ook nog eens avondvullend! Een mooie inkijk in een maatschappelijk gebeuren, wat in ieders omgeving terug te vinden is. Een voorstelling waardoor begrip ontstaat en inzicht. Wat belangrijk is in het leven en hoe je dat niet kwijt raakt. Hoe je je leven opnieuw een richting kunt geven als je van je pad bent afgeraakt.
Binnenkort ook bij u in het theater? 
Ik zeg JA!
Martijn

Comments are closed.

Herstel wachtwoord
Geef je e-mail adres. Een nieuw wachtwoord wordt verzonden.