Re-integratie in 2 sporen.

7 praktische tips Re-integreren in je eigen werk en óók werken aan het vinden van ander werk? En dat met een agenda waarin andere afspraken een plek hebben. Hoe hou je dat vol? Hoe voldoe je aan alle verplichtingen van Wet Verbetering Poortwachter onder er overspannen van te raken?

  1. Werk met een weekplan. Een planning met terugkerende elementen. In de ochtend werken aan urenopbouw in eigen werk (1e spoor), dan ’s middags wat tijd voor spoor
  2. Bijvoorbeeld op maandagochtend werken aan je spoor 1 urenopbouw en in de middag een spoor 2 activiteit. Dit zo inplannen voor iedere dag van de week. Liever iedere dag een beetje, dan einde van de week alles achter elkaar. Spreiding, dat houdt het werkbaar. Er is altijd wel iets anders te doen dat leuker is. Het risico dat je op vrijdag ‘moet inhalen’ en je in tijdnood komt is groot. Je bouwt zo extra druk op voor jezelf, want ‘ik had eigenlijk moeten…’. Die extra stress, daar zit je niet op te wachten.
  3. Start de week met vacatures zoeken en hou er dan mee op. Mensen blijven maar zoeken. Er is meer te doen in de arbeidsmarkt dan vacatures zoeken. Als je op maandag 2 of 3 vacatures uitzoekt waar je mee aan de slag wilt, heb je voor de rest van de week genoeg te doen op dit vlak. Print de vacatures en bedenk vragen die je erbij kan stellen. Op een ander moment ga je nabellen.
  4. Kom achter die computer vandaan! Hoe vaak zie ik niet dat mensen lijken te vergroeien met de computer. Het is niet alleen eenzaam, het is minder effectief. Natuurlijk moet je vacatures zoeken en het werken aan CV en sollicitatiebrieven. Maar het is je zichtbaarheid die beweging brengt in je zoektocht. Ga erop uit! Ga in gesprek met mensen. Rijd rondjes in je omgeving, stap binnen bij bedrijven, laat je neus zien.
  5. Voer iedere week een netwerkgesprek. Dat betekent: ergens afspreken met iemand. In het begin spreek je af met mensen uit je eigen netwerk om te oefenen met dit soort gesprekken. Je leert anders kijken naar de arbeidsmarkt, functies en bedrijven. Het is een prettige bezigheid die ook nog eens heel nuttig is.
  6. Vrijdag = evaluatiedag. Een 10 minuten gesprekje met je leidinggevende: Hoe ging het deze week? Wat kan aangescherpt worden? Wacht niet tot je leidinggevende initiatief neemt. Kom zelf in actie en houd regie over je eigen proces. ’s Middags neem je een lekkere bak thee en evalueer je spoor-2: Wat werkte goed? Wat kan beter (en hoe dan)? Maak de planning voor de komende week. Rond af en leg weg, want:
  7. Als je vrij bent, ben dan ook ècht vrij. Het voordeel van dagelijkse taken afronden. Stap gezet? Klaar, morgen verder. Overzicht geeft ruimte in je hoofd. Planning volgen geeft een voldaan gevoel.

Meer weten? Neem contact met ons op. Vragen staat vrij.

Wilt u weten wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen?

Contact