06 23 03 24 56

Burn-out begeleiding

Hoe nuttig therapie ook kan zijn, voor veel mensen is het net een stap te ver. Daarbij zijn de wachtlijsten in deze gezondheidszorg. Je hebt klachten en omdat er nog geen hulp is blijf je zo ongeveer in het donker rondzweven in een neerwaardse spiraal. Goedbedoelde adviezen van naasten werken eerder tegendraads. Helaas. Hoe eerder er hulp wordt ingeschakeld, hoe eerder de burn-outer gericht kan werken aan herstel.

Na de intake waarin de vragen van de cliënt worden omschreven volgt een sessie met ‘de lessen van stress’. Het blijkt keer op keer dat mensen niet weten hoe stress hun lijf en brein beïnvloedt. Daarna volgt maatwerk: iedere cliënt is anders, geen burn-out is hetzelfde, dus wordt het programma op maat gemaakt.

We gaan de begeleidingsvragen eerst dieper uitspitten. Is de vraag wel de vraag? Ligt er iets achter? We hebben allemaal onze blinde vlekken en ik probeer daar omheen te kijken zodat we met de kern van het probleem aan de slag kunnen gaan. Soms werkt een goed gesprek al verhelderend. Maar vaak worden technieken uit hypnotherapie, EMDR, IEMT en/of NLP toegepast. Ik waak er als begeleider voor dat ik binnen de grenzen van mijn eigen kunnen blijf. Krijg ik het idee dat de clieënt vraag/probleem mijn expertise te boven gaat, dan zeg ik dat en geef een alternatief of doorverwijzing. Voor ervaringen van klanten kijk hier.

Voor werkgevers valt deze begeleiding onder 1e Spoor Poortwachter. Vergoeding door verzuimverzekeraar behoort tot de mogelijkheden. Voor particulieren kan vergoeding door zorgverzekeraar mogelijk zijn (ViV).

Comments are closed.

Herstel wachtwoord
Geef je e-mail adres. Een nieuw wachtwoord wordt verzonden.