06 23 03 24 56

Coaching

Veel mensen denken dat er bij coaching een vast programma wordt ‘afgewerkt’ waarbij ik als coach van te voren een aantal hoofdstukken heb samengesteld die we gaan doorlopen. Dat klopt niet. Tenminste, niet in mijn praktijk. Lees ervaringen van klanten hier.

Binnen de coaching sessies werk ik klant-volgend, niet programma-volgend. Eerst bekijk en beluister ik wat er speelt om daarna samen met de klant te bepalen aan welk onderwerp ‘we gaan werken’. Dan verdiepen we de vraag verder om te onderzoeken wat het nou precies is wat je niet wilt (waarom is het een probleem). Dan bepalen we wat de gewenste situatie is (hoe zou het zijn als het probleem weg is). Vervolgens help ik duidelijk te maken hoe het komt dat je in het probleem blijft vastzitten. Ofwel: hoe zit jouw gebruiksaanwijzing op dit punt in elkaar? Samen ontdekken we hoe het anders zou kunnen op weg naar je doel.

Het is daarom belangrijk dat er een goede intake kan plaatsvinden. Ten eerste wil je als klant voelen of het klikt met mij als coach (is er geen klik, dan gaat het niet werken!). Ten tweede wil ik als coach onderzoeken of ik je kan helpen. Mocht ik het idee krijgen dat je bij mij niet op de juiste plaats bent, dan kan ik doorverwijzen naar collega’s uit mijn netwerk. Dat scheelt jou veel tijd en dat is belangrijk want jij wilt uit je problemen komen, toch?

Als er sprake is van coaching in opdracht van een werkgever, dan wordt er wel gewerkt met een programma waarin de stappen staan die tijdens het begeleidingstraject worden gezet. Dit is het kader, daarbinnen blijft het maatwerk….

Voorbeelden van coaching:

stress&burn-out begeleiding, loopbaan quickscan,  loopbaanbegeleiding bij stress en burn-out, van opgebrand naar vitaal, werk en privé in balans, outplacement, re-integratie 1e spoor (terug naar eigen werkplek/werkgever), re-integratie 2e spoor (naar een werkplek buiten de huidige werkgever), arbeidsmarktbenadering.

Omdat alle coaching maatwerk is, heb je er waarschijnlijk meer aan om ervaringen van klanten te lezen die je zijn voorgegaan. Hier lees je een aantal klantervaringen.

Comments are closed.

Herstel wachtwoord
Geef je e-mail adres. Een nieuw wachtwoord wordt verzonden.