06 23 03 24 56

Teambuilding

Stress op zich hoeft niet altijd verkeerd te zijn. Bij gezonde spanning wordt er beter gepresteerd en zijn mensen in staat zichzelf te versterken. Denk aan topsporters die door gerichte training leren om onder druk steeds beter te presteren. Echter: doorlopend meer stress kan niet goed zijn. Hoewel er nog niemand is doodgegaan van hard werken alleen, is het niet meer kunnen ontspannen wel degelijk slecht voor de gezondheid. De teambuilding programma’s geven niet alleen informatie over wat stress is (draagkracht versus draaglast) en hoe je het kunt herkennen maar bieden ook praktische oefeningen.

Samen stress de baas

Drukte op de afdeling. Geen tijd om te overleggen. Zoveel te doen en zoveel storingen. Nauwelijks kunnen bijtanken, niet weten waar je collega’s mee bezig zijn. Dit voelt niet prettig, zo wil je als team eigenlijk niet werken. Het lijkt wel Apenkooi….

In deze teambuilding (in company, 1 dagdeel)  komen de volgende onderwerpen aan bod:

Lees ervaringen van deelnemers.

 

Stress Navigatie

Een overvolle agenda en rommelig in je hoofd. Zelfs je bureau is een zootje…. Ergens wéét je wel dat je het kan, maar het lijkt momenteel wel of je er niet goed bij kan. De grip kwijt. Het is tijd om te werken aan een gebruiksaanwijzing voor jezelf. Hoe handel je in welke situaties? Hoe keer je terug naar vitaliteit en bevlogenheid?

Tijdens deze workshop (in company én op open inschrijving, 1 dagdeel)  komen de volgende onderwerpen aan bod:

 

De Cursus Geluk

Je merkt als leidinggevende dat er mensen zijn die niet zo lekker in hun vel zitten. Er volgen wat vaker korte ziekmeldingen, iemand wordt stiller of somberder. Het is in dergelijke gevallen goed je medewerker iets extra’s aan te bieden, ter versterking. Voorkomen is beter dan ziekmelden.

Eigenlijk gaat alles je voor de wind. Je zou het alleen wat meer moeten waarderen, dan zou je beter beseffen hoe gelukkig je eigenlijk bent. Daarnaast wil je nog gelukkiger worden. Is dat egoïstisch? Nee. Gelukkige mensen betekenen meer voor hun omgeving. Ze zijn empatischer en meer bevlogen. Duurzaam gelukkig maakt je ook nog eens gezonder: onderzoek wijst uit dat gelukkige mensen een paar jaar langer leven en een stuk veerkrachtiger zijn (fysiek én mentaal). Alle redenen om er eens dieper in te duiken.

In een dag-dag-voor-jezelf (open inschrijving, 1 dag)  komen de volgende onderwerpen aan bod:

 

 

ERVARINGEN

 

Koos (nav teambuilding)

Ik ben eerlijk gezegd benieuwd of de afspraken die we maakten met het team ook gaan werken. Het was goed er op deze manier mee bezig te zijn, elkaar eerlijk zeggen waar het in het werk spannend wordt. De conclusies die we trokken lijken heel legitiem maar….. hoe gaat het verder in de drukte van de werkdag? De tijd zal het leren. Dank je wel voor alle inzichten!

Comments are closed.

Herstel wachtwoord
Geef je e-mail adres. Een nieuw wachtwoord wordt verzonden.