06 23 03 24 56

FAQ

Door me te bellen (06-23032456) of te mailen info@werkwegen.nl (vergeet niet je telefoonnummer te vermelden zodat ik je kan terugbellen). Of je gebruikt het contactformulier. We kijken dan wanneer we kunnen afspreken. Liefst life, Skypen kan ook. Jij kan dan ervaren of er een klik is, ik kan dan bepalen of ik iets voor je kan betekenen. Mocht dit laatste niet het geval zijn dan help ik je verder door te kijken wie je wel kan helpen.

NLP is een afkorting voor Neurolinguïstisch Programmeren. Het is een verzameling van helpende zienswijzen en oefeningen om iemand anders te leren kijken naar zichzelf. Het heeft te maken met ‘neuro’, dus met je hersenen en met ‘linguïstisch’, dus met taal. Ik teken regelmatig een model om iets uit te leggen. Aan de hand van zo’n tekening leer je om op meerdere manieren naar je eigen werkelijkheid te kijken. Ik heb een master degree NLP.

IEMT is een afkorting voor Integral Eye Movement Therapy. Ik zet deze tool voornamelijk in als er ooit iets gebeurd is waarvan je het idee hebt dat je er in het heden nog steeds last van hebt. Je hebt last van negatieve emoties en gevoelens en voelt je geblokkeerd. We zitten tijdens deze manier van werken tegenover elkaar en je volgt met je ogen de bewegingen die ik met mijn hand maak. Klanten omschrijven het resultaat met woorden als ‘opluchting’, ‘bevrijding’. Kijk eens bij de site van een klasgenoot van me die zelf IEMT -trainer is geworden, zij beschrijft het helder.

Psych-K is een tool die ik hanteer om mensen te helpen zich weer beter in hun vel te voelen. Het is een eenvoudige, snelle en efficiënte manier om onderbewuste belemmerende overtuigingen om te zetten in ondersteunende automatismen. Hierdoor ‘openen we’ en komt er een eind aan het stapelen van stress. Klanten noemen woorden als: zekerder, vrede, rust en ‘van overleven naar leven’. Voor meer informatie over de achtergrond van deze tool, kijk eens op de site van Rob Williams, hij is de grondlegger. Ik ben Psych-K Advanced Integration Facilitator.

EMDR is de afkorting van Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Letterlijk zoiets als: oogbewegingen die gevoeligheid opheffen en herverwerking. Deze tool wordt steeds meer door psychologen gebruikt. Ik gebruik het bij situaties van PTSS (post traumatisch stress syndroom) bij mensen die een ‘trauma’ hebben meegemaakt. Dit zijn levensingrijpende gebeurtenissen waar mensen niet los van schijnen te kunnen komen. Het is afhankelijk van de kandidaat en diens situatie of ik het toepas of dat ik iemand doorverwijs naar een psycholoog.

Klanten ervaren na een EMDR sessie de wonderlijke ervaring dat ‘de last weg is’ en ze zich veel lichter voelen.

Dat is geheel afhankelijk van de vraag en wat er nodig is.  Ik werk op basis van begeleidingsvoorstellen, deze zijn op maat gemaakt. In een begeleidingsvoorstel staan hoeveel sessies ik adviseer, welke testen en werkmaterialen zijn inbegrepen en wat het voorgestelde traject kost. Ik werk in opdracht van werkgevers. De prijzen die ik berekend zijn inclusief 21% BTW.

Ik ben niet langer aangesloten bij de ViV zodat particulieren de begeleidingskosten niet langer kunnen declareren bij de ziektekostenverzekeraar. Dit is een bewuste keus omdat ik heb ervaren dat begeleiding die wordt afgestemd met de werkgever een duurzamer resultaat geeft.

Vanaf 1 januari 2020 wordt mijn begeleiding niet langer vergoed door de ziektekostenverzekeraar. Uiteraard is werken aan jezelf een investering in je toekomst en ik adviseer je gewoon in gesprek te gaan en te ervaren wat begeleiding je kan opleveren.

Iemand die op weg is naar een burn-out is aan het overleven. Dit betekent dat hij of zij er alles aan doet om zich staande te houden ondanks de druk die er is. Daar moet niet nog meer druk bij! Verwijten maken werkt dus averechts. Spreek wel je bezorgdheid uit en beschrijf dat je een verandering waarneemt.

Iemand die al in de burn-out zit heeft behoefte om even in de schulp terug te trekken. Houd hem of haar dan ook uit de wind: even geen telefoon/mail/bezoek. Ga mee naar de huisarts en vraag daar ook om tips. Wees als partner de eerste dagen de spreekbuis naar de buitenwereld. Stuur als collega een kaartje. Bezoek, hoe goed ook bedoeld, is zeker de eerste periode alleen maar belastend…..

Hier een aantal boeken die voor mij heel waardevol zijn gebleken, wellicht heb jij er ook iets aan…

De 7 eigenschappen van effectief leiderschap” van Stephen R. Covey. Laat je niet om de tuin leiden door de nederlandse titel!! Het is géén boek over leidinggeven. De oorspronkelijke titel luidt: “The 7 habits of highly effective people”.  Ben je, net als ik, een luisteraar? Er is ook een luisterboekversie.

Ik, gezond egocentrisme, meer effectiviteit” van Remco Claassen. Ik vind hem geweldig. Wat een passie, wat een enthousiasme, wat een humor. En ondertussen zet hij je aan het denken over wat nou voor jou echt belangrijk is in het leven. Luisteraar? Klik dan hier.

De biologie van de overtuiging” van Bruce Lipton. Wat een eye-opener was dit!! Het zette me op het pad van de Psych-K en ondertussen zit het in mijn hele werken verweven. Het begin is wat taai, maar bijzonder interessant. Hoe je (onderbewuste) overtuigingen je gewoon aansturen, op celniveau!! Echt bere-interessant….

Het Happiness Project” van Gretchen Rubin. Ze schrijft alsof ze tegen je praat. Ze onderzoekt en onderwerpt zichzelf aan wat ze heeft onderzocht. Ze behoudt het goede en laat vallen wat niet zo goed bij haar past. Ze neemt een jaar de tijd om iedere maand aan een thema te werken: Hoe wordt ik gelukkiger terwijl ik niet mijn hele leven op zijn kop zet? Ik ga echt naar aanleiding van dit boek een paar groepen starten om te werken naar meer gewoon geluk!

Dan stuur je me even een mailtje met je naam en adresgegevens. Stuur ik je het gewenste artikel met een factuur toe. Ik heb ‘de boodschappenkar’ op deze website nog niet op orde, dus dan doen we het nog even lekker ouderwets 🙂

Ik heb ervaren dat weinig mensen weten wat er gebeurt in hun lijf en brein onder stresserende omstandigheden. Daarbij zijn weinig mensen zich bewust van de gevolgen van langdurige stress. Als je niet begrijpt wat er gebeurt, zie je ook niet altijd het belang van veranderen. Dan lijkt het makkelijker om weer op de oude manier door te gaan. Ik hoop met de stress-les goed duidelijk te maken welke gevolgen het kan hebben als je lijf/brein te lang zonder ontspanning is. Klanten reageren vaak met veel herkenning: ‘oh, komen mijn klachten dáár vandaan’. De stress-les is een basis waarin we in de verdere begeleiding op doorgaan.

Comments are closed.

Herstel wachtwoord
Geef je e-mail adres. Een nieuw wachtwoord wordt verzonden.