Onze diensten

Arbeidsdeskundige hulp bij verzuim en re-integratie

Over wat we doen en waar we u mee kunnen helpen.

WerkWegen is opgericht in 2006 door Froukje Smeding die een stevige achtergrond heeft in het HR-werkveld in profit en non-profit organisaties. WerkWegen heeft als doel een externe HR-partner te zijn voor de werkgever én de werknemer: ‘een neutrale derde’.

U kunt bij ons terecht voor arbeidsdeskundig onderzoek, re-integratie begeleiding 2e spoor en advies in 1e spoor begeleiding en dossier opbouw hierin.

 

Lees meer over ons

Arbeidsdeskundig onderzoek

Werkgevers nemen contact met ons op wanneer de bedrijfsarts het advies geeft een arbeidsdeskundig onderzoek in te zetten. Meestal is de werknemer dan 11 maanden arbeidsongeschikt voor (volledig) eigen werk en moet er een afweging worden gemaakt of een 2e spoor dient te worden gestart. Op basis van het Inzetbaarheidsprofiel van de bedrijfsarts maakt de arbeidsdeskundige een weging tussen de belasting in de functie en de belastbaarheid van de werknemer. Er wordt in dit onderzoek op de volgende vragen een antwoord gegeven: 1. Is het eigen werk passend? 2. Is het eigen werk passend te maken? 3. Is er ander passend werk bij de werkgever? 4. Is er ander passend werk mogelijk buiten de werkgever?

Meer over arbeidsdeskundig onderzoek

Terug naar de werkvloer.

Re-integratie is het terugbrengen van door ziekte uitgevallen werknemers in het arbeidsproces. Dit kan in verschillende fasen van het ziek zijn. Het kan bij de eigen werkgever of bij een andere werkgever. Binnen de re-integratie hanteren wij 1ste spoor, 2de spoor en 3de spoor.

In ieder traject wordt de werknemer altijd gekoppeld aan een vaste coach. Op afgesproken tijden wordt er een verslag verstuurd waarin de werkgever de voortgang van het traject kan volgen.

Meer over re-integratie

Specifiek voor het begeleiden in re-integratie is er een samenwerking gezocht met Maaike de Bruijn (Bewust Zijn in Wording) en Jack de Wit (Personeelspunt). Casuïstiek wordt regelmatig doorgesproken en de impact van (wijzigingen) in wet- en regelgeving worden per casus besproken. Zo houden we elkaar scherp: Worden er geen kansen gemist? Worden de belangen van werkgever en werknemer zo goed mogelijk ondersteund? Zijn er nog meer mogelijkheden denkbaar?

U kunt ons vinden op: