06 23 03 24 56

Coaching

Preventie Coaching bij stress

Werkdruk. Stress. Overbelasting die op de loer ligt. Je houdt veel ballen in de lucht en daar hou je ook van. Alleen lijkt het de laatste tijd steeds moeizamer te gaan. Het lukt niet meer zoals het vroeger ging. Het loopt niet meer gesmeerd. Je rijdt steeds vaker met een onvoldaan gevoel naar huis na een drukke werkdag. Het lijkt ook wel of er steeds meer druk op je wordt gelegd. En eerlijk is eerlijk: nee zeggen is eigenlijk al nooit zo jouw ding geweest….

Tijd voor preventie. Ik coach professionals die gewoon lekker willen werken. Die willen onderzoeken hoe het zit met de balans tussen hun energiegevers en energienemers. Die willen leren hoe ze hun grenzen herkennen én hoe ze hierover kunnen communiceren. Standvastig zijn zonder bot over te komen, want hé al die collega’s zijn ook mega druk toch?

In de coaching is er ruimte voor je persoonlijke verhaal. De wijze waarop je met je werk omgaat is de wijze waarop je geleerd hebt met het leven om te gaan. Dat betekent dat we soms je privé verhaal erbij betrekken. In wezen ben je thuis niet een ander mens dan op het werk, toch?

Hoe de coaching er uitziet is per persoon verschillend. Maatwerk dus. Een aantal onderdelen komen regelmatig terug: de Werkenergieanalyse, de Duurzame Inzetbaarheid Test, Communicatie patronen en knoppen om aan te draaien, werken met doel-overtuigingen. Je hebt toegang tot de routeplanner ‘sterk in je werk’ (inlog gedeelte achter mijn site) waarin je passend lees-, luister-, kijk- en oefenmateriaal vindt.

Ik werk alleen in opdracht van werkgevers. De reden hiervoor is dat ik in mijn praktijk (inmiddels bijna 15 jaar) heb ervaren dat coaching beter werkt als het werk erbij betrokken is. Er is dan betrokkenheid van de leidinggevende die begrijpt waar aan wordt gewerkt. Als er terugval is, is het ook makkelijker om het bespreekbaar te maken. Als het nodig of wenselijk is kom ik voor een driegesprek (werknemer, werkgever, coach).

Laten we een vrijblijvende kennismaking afspreken. Jij komt voor een uur naar mijn praktijk en je vertelt je verhaal. Je kunt ter plekke ervaren of er een klik is (zonder dat gaat het niet werken) en ik kan je vertellen wat ik je te bieden heb. Dan wordt er een plan en offerte opgesteld die naar de werkgever gaat.

Bel me om af te spreken op 06-23032456 (en spreek ajb de voicemail in).

Herstel Coaching na burn-out

Je bent te ver gegaan. Het gaat gewoon niet langer. Je bent hondsmoe, onzeker en ervaart allerhande klachten. Je hebt een geheugen als een zeef en concentreren lukt absoluut niet meer. Je hebt een test gedaan en/of je bent bij de huisarts geweest: je klachten duiden op een burn-out.

Gefeliciteerd, de route naar een leven met meer balans is voor je geopend. Hoe vervelend ook, je gaat de komende tijd veel leren over jezelf en over hoe jij jouw ‘nieuwe normaal’ wilt inrichten. Doe dit niet alleen! Een mens kan zijn eigen blinde vlek niet zien. Ik heb in mijn praktijk behoorlijk wat mensen gezien die zichzelf uit een eerdere burn-out hebben geholpen maar omdat er fundamenteel niets veranderde vielen ze na verloop van tijd terug in hun oude gedrag. En dus wederom een burn-out.

Ik begeleid je door de fasen naar herstel. Deze fasen staan ook omschreven in de richtlijn voor bedrijfsartsen.

  • Eerst de fase van rust. Dat betekent niet dat je alleen maar op de bank moet liggen bijkomen. We werken samen aan een plan van inspanning en ontspanning weer in balans te brengen. In deze fase heb je afstand van het werk maar gaat wel af en toe ‘koffiedrinken’ om contact te houden.
  • Dan de fase van klachtherstel. Ik noem dit de revalidatie fase. Hier werken we aan inzicht: Welke oude patronen loslaten? Wat helpt daarbij? Hoe ga je oefenen? In deze fase ga je weer naar de werkplek om arbeidsritme en -conditie op te bouwen. Niet in je eigen werk maar in andere taken die je helpen om je ‘nieuwe normaal’  te oefenen. Je werk als de sportzaal van de revalidatie.
  • Tot slot de fase van functieherstel. Nu ga je aan de slag met re-integratie in eigen werk. Je bouwt je uren verder uit. Er zit een logica in de opbouw van werk en dit bespreken we met je werkgever. Als de werkvloer deze logica niet begrijpt dan wordt het gaspedaal van het ‘oude normaal’ ingedrukt. Dat willen we niet. We willen alle wind in de zeilen voor een ‘nieuw normaal’.
  • Tijdens het traject gebruik je de routeplanner ‘uit je burn-out’, waar je lees-, luister-, kijk- en oefenmateriaal vindt.

Ik werk alleen in opdracht van werkgevers omdat duurzaam herstel alleen lukt als er op de werkplek begrepen wordt waaraan je werkt. Daarom bespreken we re-integratie opbouw met je leidinggevende.

Bel voor een vrijblijvende kennismaking in mijn praktijk. Voel of het klikt (anders gaat het niet werken). Ik maak een plan en offerte voor de werkgever. Bel me op 06-23032456 (en spreek ajb de voicemail in!)

Tools / Kennis bij coaching:

Met de Werkenergieanalyse® brengt u energie- en stressbronnen in kaart (op individueel en op team niveau).

Testen: Ik maak gebruik van testen ten behoeve van loopbaanonderzoek en -planning van LDC (TrjcT).

Kennis: Als register arbeidsdeskundige vind ik bij mijn beroepsvereniging NVVA een uitgebreide bibliotheek aan achtergrond informatie en wet- en regelgeving die altijd up to date is.

Overige Coaching

Wet Verbetering Poortwachter. Voor veel mensen een bedreigend gebeuren. Je kan het ook anders bekijken….

De wet is bedoeld om onterechte toestroom in de WIA te beperken. De wetgever wil dat de restmogelijkheden zoveel mogelijk worden benut: wat kan je nog wel? Het is natuurlijk ook heel vervelend om steeds te praten over wat je niet meer kan, wat er allemaal niet meer mogelijk is. Heel verstandig van de wetgever om meer aandacht af te dwingen voor onderzoek naar wat je nog wel kan. En wat dit betekent voor werk. En wat dit betekent voor je eigen inkomen verdienen.

In de wet Poortwachter gaat het over 2 sporen: Het 1e spoor betekent terug aan het werk bij de huidige werkgever. Of in je eigen functie, eventueel met aanpassingen, of in andere taak die past bij wat je nog wel kan. Het 2e spoor start als het 1e spoor na een jaar nog niet gelukt is. Bij het 2e spoor wordt er ‘naar buiten gekeken’. We zoeken dan dus werk dat je wel kan doen bij een andere werkgever.

Wat verwarrend kan zijn is dat in het tweede ziektejaar 1e en 2e spoor naast elkaar lopen. Dat betekent én werken aan werk dat past je past bij je werkgever én zoeken naar passend werk bij een andere werkgever. Dubbelop? Zo lijkt het vaak wel maar het is ook logisch. Je wilt niet in een uitkering belanden. Daar wordt niemand beter van. Dus wil je er van alles aan doen om dat te voorkomen. Als je niet op tijd ‘naar buiten’ gaat om ander werk te zoeken loop je risico. Het risico dat er wel ander werk  zou zijn geweest, ander werk dat je had kunnen doen. Je hebt die mogelijkheden niet onderzocht. UWV zegt dan dat er ‘kansen onbenut zijn gebleven’ en kan besluitendat je na twee jaar ziekte geen WIA uitkering krijgt.

Wetgever (het UWV voert de wet uit) is dan best streng. Heb je er niet álles aan gedaan om in 1e en 2e spoor te proberen je eigen inkomen te verdienen, dan volgen er sancties. Werkgever én werknemer hebben allebeide ‘inspanningsverplichtingen’. Wat je moet doen is beschreven in de Wet Verbetering Poortwachter. Het voelt soms of je werkgever lastig loopt te doen maar in feite houdt hij zich gewoon aan de wet….. Als je dat begrijpt is het al een stuk makkelijker praten.

Tijdens de 2e Spoor begeleiding werken we in 3 fasen: persoonlijk onderzoek (wie ben ik, wat kan ik wel, wat wil ik), arbeidsmarkt onderzoek (wat betekent dit voor werk) en tot slot de arbeidsmarkt benadering (we gaan de arbeidsmarkt op om voor jou een passende baan te vinden). Ik help je hierbij. We doen alles in 1 op 1 gesprekken (geen groepswerk). Aan het begin van iedere maand sturen we een overzicht van wat we hebben gedaan aan je werkgever. Zo weet je werkgever wat we doen en en bouwen we samen vast aan een verslag voor het UWV.

Je vult een digitale vragenlijst in en we hebben daarna een sessie (1,5 uur) om de resultaten te bespreken. We hebben aandacht voor zowel bevlogenheid (lekker energiek aan de slag) als stress (afmattende stress, energievreters).   Hoe zit het met de huidige beleving van het werk? Hoe zit het met de verschillende werkdruk-aspecten? Waar is winst te scoren? Waar zitten op taakniveau de energienemers en -gevers? Wat zijn de doelen van de organisatie en van jezelf, zit hier een discrepantie? Zo ja, zit je  überhaupt nog wel op de juiste plek dan? Aan het eind van de sessie besteden we aandacht voor de terugkoppeling aan de leidinggevende. Wat heb je geleerd over jezelf? Welke route wil je insteken richting meer bevlogenheid, energie en werkplezier? Hoe ga je dit met wie (leidinggevende, collega, thuis) bespreken. Voor meer informatie kijk op de pagina Werkenergieanalyse. Naar aanleiding van deze uitgebreide analyse kan een plan voor begeleiding volgen (loopbaanonderzoek, stressbegeleiding) maar dat hoeft niet. Vaak geeft de analyse zelf al voldoende handvatten voor verbetering en kun je er samen met je leidinggevende zelf verder mee aan de slag.

Comments are closed.

Evenementen

  • Geen evenementen
Herstel wachtwoord
Geef je e-mail adres. Een nieuw wachtwoord wordt verzonden.