06 23 03 24 56

COACHING

Preventie Coaching bij stress

Werkdruk. Stress. Overbelasting die op de loer ligt. Je houdt veel ballen in de lucht en daar hou je ook van. Alleen lijkt het de laatste tijd steeds moeizamer te gaan. Het lukt niet meer zoals het vroeger ging. Het loopt niet meer gesmeerd. Je rijdt steeds vaker met een onvoldaan gevoel naar huis na een drukke werkdag. Het lijkt ook wel of er steeds meer druk op je wordt gelegd. En eerlijk is eerlijk: nee zeggen is eigenlijk al nooit zo jouw ding geweest…. Tijd voor….. (lees verder)

Herstel Coaching na burn-out

Je bent te ver gegaan. Het gaat gewoon niet langer. Je bent hondsmoe, onzeker en ervaart allerhande klachten. Je hebt een geheugen als een zeef en concentreren lukt absoluut niet meer. Je hebt een test gedaan en/of je bent bij de huisarts geweest: je klachten duiden op een burn-out.

Gefeliciteerd, de route naar een leven met meer balans is voor je geopend. Hoe vervelend ook, je gaat …… (lees verder)

Tools / Kennis bij coaching:

Met de Werkenergieanalyse® brengt u energie- en stressbronnen in kaart (op individueel en op team niveau).

Testen: Ik maak gebruik van testen ten behoeve van loopbaanonderzoek en -planning van LDC (TrjcT).

Kennis: Als register arbeidsdeskundige vind ik bij mijn beroepsvereniging NVVA een uitgebreide bibliotheek aan achtergrond informatie en wet- en regelgeving die altijd up to date is.

Overige Coaching

Wet Verbetering Poortwachter. Voor veel mensen een bedreigend gebeuren. Je kan het ook anders bekijken….

De wet is bedoeld om onterechte toestroom in de WIA te beperken. De wetgever wil dat de restmogelijkheden zoveel mogelijk worden benut: wat kan je nog wel? Het is natuurlijk ook heel vervelend om steeds te praten over wat je niet meer kan, wat er allemaal niet meer mogelijk is. Heel verstandig van de wetgever om meer aandacht af te dwingen voor onderzoek naar wat je nog wel kan. En wat dit betekent voor werk. En wat dit betekent voor je eigen inkomen verdienen.

In de wet Poortwachter gaat het over 2 sporen: Het 1e spoor betekent terug aan het werk bij de huidige werkgever. Of in je eigen functie, eventueel met aanpassingen, of in andere taak die past bij wat je nog wel kan. Het 2e spoor start als het 1e spoor na een jaar nog niet gelukt is. Bij het 2e spoor wordt er ‘naar buiten gekeken’. We zoeken dan dus werk dat je wel kan doen bij een andere werkgever.

Wat verwarrend kan zijn is dat in het tweede ziektejaar 1e en 2e spoor naast elkaar lopen. Dat betekent én werken aan werk dat past je past bij je werkgever én zoeken naar passend werk bij een andere werkgever. Dubbelop? Zo lijkt het vaak wel maar het is ook logisch. Je wilt niet in een uitkering belanden. Daar wordt niemand beter van. Dus wil je er van alles aan doen om dat te voorkomen. Als je niet op tijd ‘naar buiten’ gaat om ander werk te zoeken loop je risico. Het risico dat er wel ander werk  zou zijn geweest, ander werk dat je had kunnen doen. Je hebt die mogelijkheden niet onderzocht. UWV zegt dan dat er ‘kansen onbenut zijn gebleven’ en kan besluitendat je na twee jaar ziekte geen WIA uitkering krijgt.

Wetgever (het UWV voert de wet uit) is dan best streng. Heb je er niet álles aan gedaan om in 1e en 2e spoor te proberen je eigen inkomen te verdienen, dan volgen er sancties. Werkgever én werknemer hebben allebeide ‘inspanningsverplichtingen’. Wat je moet doen is beschreven in de Wet Verbetering Poortwachter. Het voelt soms of je werkgever lastig loopt te doen maar in feite houdt hij zich gewoon aan de wet….. Als je dat begrijpt is het al een stuk makkelijker praten.

Tijdens de 2e Spoor begeleiding werken we in 3 fasen: persoonlijk onderzoek (wie ben ik, wat kan ik wel, wat wil ik), arbeidsmarkt onderzoek (wat betekent dit voor werk) en tot slot de arbeidsmarkt benadering (we gaan de arbeidsmarkt op om voor jou een passende baan te vinden). Ik help je hierbij. We doen alles in 1 op 1 gesprekken (geen groepswerk). Aan het begin van iedere maand sturen we een overzicht van wat we hebben gedaan aan je werkgever. Zo weet je werkgever wat we doen en en bouwen we samen vast aan een verslag voor het UWV.

Je vult een digitale vragenlijst in en we hebben daarna een sessie (1,5 uur) om de resultaten te bespreken. We hebben aandacht voor zowel bevlogenheid (lekker energiek aan de slag) als stress (afmattende stress, energievreters).   Hoe zit het met de huidige beleving van het werk? Hoe zit het met de verschillende werkdruk-aspecten? Waar is winst te scoren? Waar zitten op taakniveau de energienemers en -gevers? Wat zijn de doelen van de organisatie en van jezelf, zit hier een discrepantie? Zo ja, zit je  überhaupt nog wel op de juiste plek dan? Aan het eind van de sessie besteden we aandacht voor de terugkoppeling aan de leidinggevende. Wat heb je geleerd over jezelf? Welke route wil je insteken richting meer bevlogenheid, energie en werkplezier? Hoe ga je dit met wie (leidinggevende, collega, thuis) bespreken. Voor meer informatie kijk op de pagina Werkenergieanalyse. Naar aanleiding van deze uitgebreide analyse kan een plan voor begeleiding volgen (loopbaanonderzoek, stressbegeleiding) maar dat hoeft niet. Vaak geeft de analyse zelf al voldoende handvatten voor verbetering en kun je er samen met je leidinggevende zelf verder mee aan de slag.

Comments are closed.

Evenementen

  • Geen evenementen
Herstel wachtwoord
Geef je e-mail adres. Een nieuw wachtwoord wordt verzonden.