06 23 03 24 56

Burn-out preventie

Preventie is beter dan genezen.

Duidelijk, preventie is je keyword. Hoe kun je burn-out voorkomen? Hoe herken je dat je medewerker tegen de grenzen aanloopt? Wat doe je dan om verdere neergang te voorkomen?

Leidinggeven aan Stress

Speciaal voor leidinggevenden, HR-werkers en Casemanagers ontwikkelde WerkWegen hiervoor de training “Leidinggeven aan Stress”. In deze training van 3 dagdelen komen de volgende onderdelen aan bod:

Deze training wordt zowel op basis van open inschrijving gegeven (check de kalender) als in company. Voor meer informatie: bel 06-23032456 of mail naar info@werkwegen.nl.

Van Stress naar Bevlogenheid

In 1-op-1 begeleiding van je medewerker is er aandacht voor aspecten van zowel bevlogenheid (lekker energiek aan de slag) als stress (afmattende stress, energievreters).  Je medewerker start met het invullen van een online vragenlijst, van de antwoorden wordt een rapportage gemaakt die vervolgens in een sessie van 1,5 uur wordt doorgesproken. Hoe zit het met de huidige bevlogenheid? Waar is winst te scoren? Waar zitten op taakniveau de energienemers en -gevers? Wat zijn de doelen van de organisatie en van de medewerker zelf, zit hier discrepantie? Zo ja, zit de medewerker überhaupt nog wel op de juiste plek dan? Aan het eind van de sessie besteden we aandacht voor de terugkoppeling aan de leidinggevende. Wat heeft de medewerker geleerd over zichzelf? Welke route wil hij/zij insteken richting meer bevlogenheid, energie en werkplezier? Hoe gaat hij dit met wie (leidinggevende? collega?) bespreken. Voor meer informatie kijk op de pagina Werkenergieanalyse. Naar aanleiding van deze uitgebreide analyse kan een plan voor begeleiding volgen (loopbaanonderzoek, stressbegeleiding) maar dat hoeft niet. Vaak geeft de analyse zelf al voldoende handvatten voor verbetering en kunnen leidinggevende en medewerker zelf verder aan de slag.

 

Comments are closed.

Herstel wachtwoord
Geef je e-mail adres. Een nieuw wachtwoord wordt verzonden.